Goldenair.fi

Rovaniemi

Napapiirin tuntumassa, Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa sijaitseva Rovaniemi on suosittu matkailukohde. Se on myös yliopistokaupunki ja toimii Lapissa hallinnon, kaupan ja koulutuksen keskuksena. Rovaniemi on tunnettu myös kulttuuri- ja urheilukaupunkina. Rovaniemi on myös Lapin liikenteen keskus ja sen lentokenttä on maamme kolmanneksi vilkkain matkustajamäärillä mitattuna. Tämän vuoksi pidämme Rovaniemeä tärkeänä lentokohteena, jonne lennämme monta kertaa päivässä useista lähtökaupungeista.

Rovaniemessä ja sen lähialueilla sijaitsee useita upeita luontokohteita, kuten rehevä Harjulampi, joka on yksi Suomen parhaista lintukohteista. Harjulammelta on tavattu yli 80 lintulajia, joista yli 30 pesii lammella vakituisesti ja lähes 20 satunnaisesti. Harjulammella sijaitsee lintutorni, josta voi tarkkailla lintuja laajalta alueelta. Rovaniemen kaupunkialueelta lähtee laaja luontopolku laavuineen. Luontopolku on monen luonnonystävän unelmakohde. Luontopolun varrelta löytyvät myös historiallisesti merkittävät uittoruuhi sekä –pato. Pisavaaran luonnonpuisto sijaitsee Rovaniemen lounaiskulmassa ja ulottuu Rovaniemen naapurikunnan, Tervolan, alueelle asti.

Rovaniemeä pidetään joulupukin kotikaupunkina, minkä aistii Rovaniemen katukuvasta. Rovaniemi tarjoaa matkailijalle joulupukin lisäksi monia tapahtumia, kuten erilaisia safareita. Voit vierailla myös esimerkiksi Tiedekeskus Pilkkeessä, Arktikumissa, Joulupukin Pajakylässä tai Santa Parkissa, joka sijaitsee napapiirillä.

Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee lähellä Rovaniemen keskustaa, joten Rovaniemi on hyvä kohde myös lasketteluharrastajille. Rovaniemellä on lasketeltu jo vuodesta 1943 alkaen! Virkistystoimintaa on ollut Ounasvaaran alueella jo alkaen vuodesta 1927, joten on oikein perusteltua sanoa, että Rovaniemellä on pitkät perinteet virkistystoiminnan järjestämisestä.

Kulttuuritarjonnasta vastaavat Rovaniemellä esimerkiksi Lapin ylioppilasteatteri, Lapin kamariorkesteri, Lapin Musiikkiopisto, teatteri Lentävä Poro sekä kansantanssiyhtye Rimpparemmi. Rovaniemeltä löytyy myös taidemuseo: Rovaniemen taidemuseo, jonka kokoelmista löydät 1 500 suomalaista nykytaiteen teosta. Kansanmusiikki- ja kansantanssitoiminta on alueella vilkasta. Yksi maineikkaimmista kansantanssiyhtyeistä on Rimpparemmi. Rovaniemellä järjestetään myös kansanmusiikkitapahtumia.

Rovaniemen yhteistyöhotellimme

Koska pidämme Rovaniemeä erittäin tärkeänä lentokohteena, olemme hankkineet Rovaniemen keskustassa keskeisellä alueella sijaitsevan yhteistyöhotellin, joka tarjoaa lentopalvelujamme käyttäville matkailijoille 10% alennuksen yöpymisen hinnasta. Myymme myös edullisia lento-hotellipaketteja Helsinki-Rovaniemi ja Lappeenranta-Rovaniemi –reiteillemme, jotka sisältävät lennot kyseisellä reitillä sekä yöpymisen yhteistyöhotellissamme. Kysy asiakaspalvelustamme lisätietoja näistä edullisista lento-hotellipaketeista ja varaa meiltä unelmiesi loma!

Rovaniemellä sijaitseva yhteistyöhotellimme on Rovaniemen Poro –niminen neljän tähden hotelli. Hotellin huoneet ovat hyvinvarusteltuja ja niitä on tarjolla aina yhden hengen huoneista neljän hengen huoneisiin asti. Suurperheitä varten hotellistamme löytyy muutama huone, jotka on mahdollista yhdistää tarvittaessa välioven avulla joko kuuden tai kahdeksan hengen huoneiksi. Meillä suurperhekin yöpyy mukavissa olosuhteissa ja edullisesti.

Hotellistamme löytyy myös kaunis hääsviitti ja Rovaniemi onkin suosittu talvihäiden pitopaikka. Tarvittaessa häät voidaan järjestää kokonaisuudessaan Rovaniemen Poro –hotellissa ja tarvittaessa Rainbow Air lennättää vaikka koko hääseurueen Rovaniemelle. Häämenuna tarjoamamme lappilainen menu on ollut erittäin suosittu. Lappilainen menu sisältää lappilaisia, lähellä tuotettuja, herkkuja poronkäristyksestä leipäjuustoon ja lakkahilloon. Ravintola Rovaniemen Poron kokki on erittäin ammattitaitoinen ja loihtii uskomattomia herkkuja niin hää- kuin hotellivieraillekin. Runsas aamiainen sisältyy yöpymisen hintaan ja halutessasi voit nauttia vaikka kaikki ateriasi Rovaniemen Poron ravintolaosastolla sekä Poro-kahvilassa.
Rovaniemen Poron konferenssisali sopii erinomaisesti esimerkiksi kokousten pitämiseen. Hotelli tarjoaa erityisiä pakettiratkaisuja työryhmille ja Rainbow Air lennättää tarvittaessa mielellään vaikka koko työryhmän Rovaniemelle asti. Kysy näistä tarjouksista asiakaspalvelustamme!
Rovaniemen Poro –hotellista löydät myös ihanan sauna-allasosaston, jossa on mukava rentoutua niin perhe- kuin työmatkoillakin. Vuokraamme sauna-allasosastoa myös ryhmien yksityiskäyttöön. Hotelliyöpymisten hinnat ovat hotellin tasoon nähden huokeat, varsinkin sesongin ulkopuolella. Kysy lisää asiakaspalvelustamme ja varaa paketti, joka sisältää sekä lennot Rovaniemelle että yöpymisen hotelli Rovaniemen Porossa! Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta. Unohtumaton loma Rovaniemellä odottaa sinua!